Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Tre finalister utsedda i Bästa äldres boende

jun 24, 2015 10:37 - Pressmeddelande

Tre finalister är nu utsedda i PRO:s och Rikshems tävling ”Bästa Äldres Boende”. Juryn har valt ut; Bäckgårdens demensboende i Gnosjö, Kosmo äldreboende i Katthammarsvik och Handelsträdgårdens omvårdnadsboende i Karlskrona. Vinnaren avslöjas den 1 juli i Almedalen och prisutdelare är äldreminister Åsa Regnér.

Tre finalister är nu utsedda i PRO:s och Rikshems tävling ”Bästa Äldres Boende”. Juryn har valt ut; Bäckgårdens demensboende i Gnosjö, Kosmo äldreboende i Katthammarsvik och Handelsträdgårdens omvårdnadsboende i Karlskrona. Vinnaren avslöjas den 1 juli i Almedalen och prisutdelare är äldreminister Åsa Regnér.

- Det fanns många bra kandidater bland de nominerade, men dessa tre stack ut lite extra. Äldres boende är en stor framtidsutmaning, därför måste vi lära oss av de goda exemplen, menar Ilija Batljan, vice vd på Rikshem, som sitter i juryn.

Bästa äldres boende är PRO och Rikshems tävling som avser boenden för äldre, till exempel seniorboenden, vårdboenden eller trygghetsboenden. Priset ska bedöma både fysisk och social miljö, alltså både byggnadens utformning och den sociala miljön där hyresgästerna kan möta varandra.

Vinnaren får 50 000 kronor och hela summan ska komma hyresgästerna till godo.

Vinnaren avslöjas den 1 juli klockan 18.00 i PRO:s tält i Hälsodalen, S:t Hansplan 2 i Visby. Prischecken delas ut av äldreminister Åsa Regnér.