Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem presenterar 200 lägenheter i Luleå – planerar byggstarta 110 lägenheter redan första halvåret 2016

okt 06, 2015 15:17 - Pressmeddelande

​Rikshem presenterar idag planerna på 110 hyresrätter på Klintbacken i Luleå. Planen är att kunna byggstarta under sommaren 2016 med inflyttning cirka ett år senare. Lägenheterna kommer att bli yteffektiva tvåor om 31 respektive 40 kvm. Rikshem har ansökt om markanvisning hos kommunen för projektet på Klintbacken. Beslutet från kommunen förväntas under oktober månad.

Rikshem presenterar idag planerna på 110 hyresrätter på Klintbacken i Luleå. Planen är att kunna byggstarta under sommaren 2016 med inflyttning cirka ett år senare. Lägenheterna kommer att bli yteffektiva tvåor om 31 respektive 40 kvm. Byggnaderna blir sju våningar höga med välkomnade entrésidor ut mot gatan och troligen en gemensam takterass med sol från lunch till kväll. Rikshem har ansökt om markanvisning hos kommunen för projektet på Klintbacken. Beslutet från kommunen förväntas under oktober månad.

- Tidplanen för byggnationen är ambitös, men vi är fast beslutsamma att klara detta förutsatt att de beslut som behövs kommer på plats. Vi vill vara med och bygga Luleå och med detta första projekt visar vi att vi menar allvar med vår närvaro i staden, säger Krister Karlsson, Chef plan- och fastighetsutveckling Rikshem.

Detta första av Rikshems byggprojekt i Luleå är ett resultat av ett samarbete mellan Rikshem och Lindbäcks bygg som startade i juni 2014. Samarbetet innebär att Lindbäcks ska leverera 2 000 lägenheter till Rikshem. Hittills har 800 av dessa avropats i Mälardalen och nu tar vi projektet till Luleå.

Rikshem har även lämnat in ansökan om markanvisning till kommunen gällande 90-150 lägenheter på Porsön.

I somras köpte Rikshem 1498 bostadslägenheter och 213 vård- och omsorgslägenheter i Luleå. I avtalet ingick även att Rikshem ska bygga 560 lägenheter under en sjuårsperiod.