Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem köper i Haparanda, Umeå och Östersund

nov 20, 2015 11:00 - Pressmeddelande

Rikshem fortsätter att etablera sig i Norrland. Nu köper bolaget närmare 1 700 lägenheter av Akelius i Haparanda, Umeå och Östersund. Affären omfattar 47 bostadsfastigheter på totalt 120 000 kvadratmeter. Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den första februari 2016.

Rikshem fortsätter att etablera sig i Norrland. Nu köper bolaget närmare 1 700 lägenheter av Akelius i Haparanda, Umeå och Östersund. Affären omfattar 47 bostadsfastigheter på totalt 120 000 kvadratmeter. Rikshem beräknas tillträda fastigheterna den första februari 2016.

I köpet ingår 968 lägenheter i Östersund, 574 i Umeå och 151 i Haparanda. Rikshem kommer att arbeta med egen förvaltning och bostadssociala insatser precis som på de övriga 20-talet orter företaget verkar i.

- Vi tror starkt på utvecklingen i Norrland och det är med glädje vi nu gör vår andra stora affär i de norra delarna av Sverige på mindre än ett halvår. De städer Rikshem nu går in i är intressanta ur tillväxtperspektiv och vi ser fram emot att vara med och utveckla dem, säger Jan-Erik Höjvall, vd Rikshem.

Tidigare i år gjorde Rikshem sin första stora affär norr om Uppsala när företaget köpte cirka 1 600 lägenheter i Luleå från Lulebo och Luleå kommun.