Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem beställer ytterligare 1 000 lägenheter från Lindbäcks bygg

jun 01, 2016 14:00 - Pressmeddelande

Rikshem och Lindbäcks bygg har idag tecknat avtal om ytterligare 1 000 lägenheter som ett tillägg till de 2 000 lägenheter som avtalades om 2014. Rikshem ska under de kommande åren bygga 5 000 lägenheter och behöver därför utöka beställningen för att möta företagets behov då man redan nu avropat 800 lägenheter från det första avtalet med Lindbäcks.

Rikshem och Lindbäcks bygg har idag tecknat avtal om ytterligare 1 000 lägenheter som ett tillägg till de 2 000 lägenheter som avtalades om 2014. Rikshem ska under de kommande åren bygga 5 000 lägenheter och behöver därför utöka beställningen för att möta företagets behov då man redan nu avropat 800 lägenheter från det första avtalet med Lindbäcks.

Den utökade beställningen är en del i Rikshems satsning på hållbart byggande. Att bygga i trä ger mindre koldioxidutsläpp jämfört med andra byggmaterial och för Rikshem är det viktigt att ta ansvar för miljön.

- Sverige behöver fler bostäder. Rikshem bygger smart, snabbt och hållbart för att bidra till att bygga bort bostadsbristen. Att vi genom vårt byggande också kan medverka till att trygga jobb i Norrbotten känns extra roligt, säger Sven-Göran Svensson, tf vd, Rikshem.

– Vi är glada över förtroendet att få bygga ytterligare 1000 lägenheter för Rikshem. Det känns speciellt bra att få det bekräftat nu när vi investerar i en helt ny produktionsanläggning och rekryterar 150 nya medarbetare, säger Stefan Lindbäck, VD Lindbäcks bygg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Hävermark, chef för projekt- och fastighetsutveckling, Projekt, Rikshem: 010 70 99 376

Jennie Wolmestad, kommunikationschef, Rikshem: 0706 87 18 57

Stefan Lindbäck, VD, Lindbäcks bygg AB: 070 696 52 45

Informationen är sådan som Rikshem AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 1 juni 2016 klockan 14:00.