Per Högdin blir projektchef för Telestaden

jul 01, 2016 09:00 - Pressmeddelande

Per Högdin har utsetts till projektchef för Telestaden, Rikshem och Ikano Bostads gemensamma stadsutvecklingsprojekt i Farsta, Stockholm.

Per Högdin har utsetts till projektchef för Telestaden, Rikshem och Ikano Bostads gemensamma stadsutvecklingsprojekt i Farsta, Stockholm.

 

Per Högdin är idag vd för P&E Fastighetspartner och har bland annat varit projektchef för Vällingby Parkstad. Tidigare har han även ansvarat för utvecklingen av stadsdelen Ulriksdal, Riksten friluftsstad och Bromma Blocks. Per Högdin tillträder efter sommaren.

– Telestaden är ett stort och långsiktigt projekt och vi är väldigt nöjda med att Per Högdin kommer att leda arbetet, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

– Kombinationen av Pers erfarenhet av stadsutveckling samt Rikshem och Ikano Bostads ambitioner för Telestaden kommer att resultera i en attraktiv stadsdel som berikar hela södra Stockholm, säger Karl Johansson, transaktionschef Rikshem.

– Efter att ha arbetat med stadsutveckling under många år känns det nu mycket spännande att få möjlighet att leda utvecklingen av ett av Stockholms mest intressanta utvecklingsområden, säger Per Högdin, tillträdande projektchef för Telestaden.

Med minst 3000 blivande hem är Telestaden ett av södra Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Här skapar Rikshem och Ikano Bostad en varierad stadsdel med såväl hyresrätter, bostadsrätter, arbetsplatser, förskolor, skola, närservice och grönområden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Högdin, tillträdande projektchef Telestaden, 070-208 90 11

Jennie Wolmestad, kommunikationschef Rikshem, 070-687 18 57, jennie.wolmestad@rikshem.se

Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef Ikano Bostad, 010-330 44 19, christian.dahlman@ikano.se