gav6kxnyrtjdparful3i.jpg

Rikshems första nyproduktion i Kalmar färdigställd

dec. 01, 2016 15:54 - Pressmeddelande

Idag står Rikshems första nyproducerade hyresrättsfastighet på Bergagården i Kalmar klar. Fastigheten är också Rikshems första nyproduktion av bostäder i Kalmar. Totalt ska 240 lägenheter byggas i projektet.

Idag står Rikshems första nyproducerade hyresrättsfastighet på Bergagården i Kalmar klar. Fastigheten är också Rikshems första nyproduktion av bostäder i Kalmar. Totalt ska 240 lägenheter byggas i projektet.

Den nu färdigställda fastigheten består av 20 lägenheter på 1-3 rum och kök med en total boarea på cirka 1 200 kvm. Skanska är entreprenör.

Totalt kommer 240 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter, uppföras inom projektet som genomförs tillsammans med P&E Fastighetspartner.

– Att bygga nytt på orter där vi redan finns är en viktig del i Rikshems strategi för att fortsätta växa. Vi är också glada över att kunna bygga både hyres- och bostadsrätter i samma projekt då vi tror mycket på blandade upplåtelseformer inom samma bostadsområde som en viktig del i att skapa hållbara samhällen, säger Erik Hävermark, chef projekt- och fastighetsutveckling, Rikshem.

Rikshem har idag 1 160 lägenheter i Kalmar. Hyresrätterna söks via Rikshems bostadskö på rikshem.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Hävermark, chef projekt- och fastighetsutveckling, 010-70 99 376, erik.havermark@rikshem.se

Jennie Wolmestad, kommunikationschef, 070-687 18 57, jennie.wolmestad@rikshem.se