Störningar i vår telefoni

Vi har för närvarande tekniska problem med vår telefoni och det kan därför vara svårt att komma fram i vår växel. Vi arbetar på att lösa detta snarast.
Nordens största vårdboende.jpg

Nordens största vårdboende - Rikshem förvärvar ytterligare projektfastighet i Uppsala

okt. 18, 2017 13:22 - Pressmeddelande

Rikshem har förvärvat ytterligare en projektfastighet från Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB. Vård Södra kommer tillsammans med tidigare förvärvet Vård Norra att bli Nordens största vårdboende med totalt 201 lägenheter. 

Rikshem har tidigare i oktober förvärvat projektfastigheten Vård Norra med 105 vårdlägenheter. Genom Vård Södra kommer ytterligare 96 lägenheter att uppföras på Kapellgärdet i centrala Uppsala. Tillsammans omfattar Vård Södra och Vård Norra cirka 17 400 kvm och blir Nordens största vårdboende. Attendo Sverige AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för båda projektfastigheterna.

Vård Södra som omfattar cirka 8 300 kvm blir en miljöcertifierad byggnad i åtta våningar och uppförs i direkt anslutning till Vård Norra, även den miljöcertifierad.

– Vård Södra blir tillsammans med Vård Norra vår största samhällsfastighet. Att växa med samhällsfastigheter på tillväxtorter är en del av vår strategi och med Attendo Sverige AB har vi en långsiktig hyresgäst. Kapellgärdet är ett spännande område som nu utvecklas och vi ser fram emot att få vara med och bidra till att skapa goda livsmiljöer för människor i Uppsala, säger Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen, Rikshem.

– Vi har förädlat och utvecklat Vård Södra och Vård Norra som kommer att bli moderna vårdbyggnader i en urban miljö med fokus på kvalitet och hållbarhet. Angermann har varit vår strategiska rådgivare när det gäller projektstruktur, uthyrning och försäljning. Vi är mycket glada att Rikshem som är en långsiktig ägare förvärvat både Vård Södra och Vård Norra, säger Jacob Sandberg, VD/Partner på Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB.

Vård Södra beräknas vara färdigställd i oktober 2020 och Vård Norra i oktober 2019. Totalentreprenör är Veidekke Entreprenad AB. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jennie Wolmestad, kommunikationschef, Rikshem 070-687 18 57

jennie.wolmestad@rikshem.se

Fredrik Edlund, Regionchef Mälardalen, Rikshem 010-70 99 287

fredrik.edlund@rikshem.se

Jacob Sandberg, VD/Partner, Fastighetsförädlarna i Mälardalen AB, 070-424 02 55

jacob@ff-ab.se

Dokument