Rikshem tar Läxhjälpen till Norrköping

nov 14, 2017 18:00 - Pressmeddelande

Rikshems samarbete med stiftelsen Läxhjälpen utökas och ger elever på tre skolor i Norrköping möjlighet till läxhjälp. Norrköping blir genom samarbetet den åttonde staden i Sverige för stiftelsens verksamhet.  

Ett samarbete mellan Rikshem, Hyresbostäder i Norrköping och Norrköpings kommun gör att totalt 60 elevplatser per läsår kan erbjudas i Norrköping. Läxhjälpen startar upp sin verksamhet för högstadieelever på Klingsborgsskolan, Borgsmoskolan och Navestadsskolan. Läxhjälpen gör en konkret insats för att öka integrationen och se till att fler unga klarar skolan och inte hamnar utanför samhället. Genom Läxhjälpen får elever i socioekonomiskt utsatta områden hjälp med läxor och får en förebild och mentor i sin läxhjälpare.

– Som en av de största fastighetsägarna i Norrköping vill vi bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling och skapa tryggare bostadsområden. Att förbättra förutsättningarna för ungdomar i våra områden är viktigt för oss och genom samarbetet med Läxhjälpen kan vi stötta fler elever där behovet är som störst. Vi har arbetat med Läxhjälpen tidigare och är imponerade av resultaten de åstadkommer, säger Christofer Bernebring, Regionchef för södra Sverige på Rikshem.

Sedan tidigare stöttar Rikshem Läxhjälpen i Södertälje, Västerås och Helsingborg.

– Behovet av läxhjälp är stort och vi ser att en plats i vårt unika läxhjälpsprogram gör skillnad för ungdomars framtida möjligheter och även bidrar positivt till samhället i stort. 83 procent av våra elever går vidare till gymnasieskolans nationella program, elever som vid starten för läxhjälpsprogrammet saknade behörighet till gymnasiet. Vi är stolta över det långvariga samarbete som vi har med Rikshem och att vi nu startar upp i Norrköping, säger Maria Arneng, Generalsekreterare på Läxhjälpen.

Representanter från Rikshem, Hyresbostäder i Norrköping och Norrköpings kommun besökte idag Borgsmoskolan i Norrköping där Läxhjälpens verksamhet startar.

Dokument

Release (pdf)