1000 sommarjobbare hos Rikshem.JPG

1 000 sommarjobbare hos Rikshem

juni 26, 2019 10:45 - Pressmeddelande

Varje år får ungdomar i Rikshems orter möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden genom företagets sommarjobbsprojekt. Sedan starten 2012 har över 1 000 ungdomar anställts för att sommarjobba i Rikshems områden och i sommar arbetar 148 ungdomar med att göra fint i bostadsområdena.

Tillsammans med lokala samarbetspartners erbjuder Rikshem sommarjobb för ungdomar som bor i företagets bostadsområden. I år har ansökan även öppnats upp för ungdomar som inte bor i Rikshems områden, vilket har resulterat i rekordmånga ansökningar.

- För ungdomarna innebär sommarjobbet nya vänner och kontakter. Genom att öppna upp ansökan även för de som inte bor i våra områden gör vi det möjligt för ungdomar från olika områden att mötas. Att komma ut på arbetsmarknaden tidigt, lära sig samarbeta och träffa nya människor är en viktig del i utvecklingen och förberedelserna för arbetslivet, säger Petter Jurdell, Affärs- och hållbarhetsutvecklingschef på Rikshem.

Genom projektet får ungdomar i åldern 16-19 år möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden och samtidigt öka engagemanget för det egna bostadsområdet. Många av ungdomarna kommer tillbaka för jobb under flera somrar. I år erbjuds sommarjobb i Umeå, Luleå, Östersund, Norrköping, Nyköping, Helsingborg, Västerås, Uppsala, Södertälje och Storstockholm.

I den här videon berättar tidigare sommarjobbare vad sommaren har inneburit för dem.

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Petter Jurdell, Chef Affärs- och hållbarhetsutvecklingschef, Rikshem: 010-70 99 393, petter.jurdell@rikshem.se

Frida Löwengren, Kommunikatör, Rikshem: 072-050 73 54, frida.lowengren@rikshem.se