Rikshem.se använder cookies för att ge dig bästa möjliga användarupplevelse. Jag vill läsa mer.

Rikshem upprättar egen bostadskö för lägenheter i Helsingborg

maj 19, 2020 08:10 - Pressmeddelande

Rikshem upprättar en egen bostadskö för företagets cirka 3,600 lägenheter i Helsingborg. Lägenhetsförmedlingen startar den 1 oktober 2020 men redan nu kan sökande ställa sig i bostadskön och börja samla poäng. Bostadskön är tillgänglig för sökande över 18 år och är kostnadsfri.  

Rikshem har sedan januari 2014 hyrt ut lägenheter i Helsingborg via marknadsplatsen Boplats Syd. Genom upprättandet av en egen bostadskö för Helsingborg får Rikshem en starkare lokal förankring och bättre förutsättningar för att tillgodose befintliga och framtida sökandes behov.

– Vi ska finnas på den plattform som bäst gynnar Rikshems sökande och vår egen verksamhet. Genom att själva driva en bostadskö för Helsingborg får vi full kontroll på uthyrningsprocessen. Vi kommer nu utan kostnad för de sökande kunna erbjuda smidig handläggning och en användarvänlig plattform, säger Jakob Ulf, fastighetschef Helsingborg, Rikshem.

Befintliga hyresgäster hos Rikshem som idag inte står i bolagets bostadskö kan enkelt registrera sig och anmäla sitt intresse för hela Rikshems utbud av hyreslägenheter runt om i landet på minasidor.rikshem.se. Hyresgästens boendetid tillgodoräknas då automatiskt som kötid. Den som står i Rikshems bostadskö har möjlighet att söka lägenheter på alla de orter i Sverige där Rikshem har egen bostadskö. Rikshems lägenheter i Malmö kommer fortsatt förmedlas via Boplats Syd.

Dokument

Release (pdf)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jakob Ulf, fastighetschef Helsingborg, Rikshem: 010-709 92 18, jakob.ulf@rikshem.se
Filip Lindmark, Kommunikatör, Rikshem: 010-709 98 65, filip.lindmark@rikshem.se