Pressinbjudan: Rikshem byggstartar utveckling av Vilbergen

apr 12, 2022 10:30 - Pressmeddelande

Rikshem välkomnar till byggstart i populära och gröna Vilbergen. Här startar nu bygget av 141 nya lägenheter fördelade på tre huskroppar. De nya husen är en förtätning av befintligt bestånd där vi vill skapa ett modernt boende med hög standard på lägenheterna i varierade storlekar.

I det befintliga kvarteret har Rikshem idag 319 bostäder. Bostäderna byggs enligt miljöbyggnad silver som innebär höga miljökrav och energiprestanda. Fastigheterna kommer att ha solceller på taket vilket gör att Rikshem kan försörja delar av fastigheten med el från dessa. Överskottet skickas ut till den öppna marknaden vilket bidrar till ett minskat klimatavtryck. 

 

Om arrangemanget:

Under byggstarten talar Anette Frumerie, VD Rikshem, Olle Vikmång, kommunstyrelsens ordförande i Norrköpings kommun samt Fredrik Leo, VD JSB. Istället för ”spadtag” kommer deltagarna att plantera tre växter som blir en del av den framtida grönskan runt de nya husen i Topasen.

Datum: torsdag den 21 april

Tid: 11:00-12:00

Plats: Byggarbetsplatsen vid Urbergsgatan

Välkommen!

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Skeppström, Press- och PR-ansvarig Rikshem, +46 765 39 94 75, peter.skeppstrom@rikshem.se