Gjutning Anette.jpg

Rikshem byggstartade 162 nya bostäder i Gränby med första gjutning

maj 02, 2022 16:47 - Pressmeddelande

Tillsammans med Uppsala kommuns KSO Erik Pelling och Cobab Sverige AB:s vd Martin Junblad byggstartade Rikshem idag 162 nya bostäder i projektet Grafikern. Istället för spadtag skedde byggstarten med en första gjutning av signerad markplatta som sedan kommer att bli en del av den nya byggnaden.

Byggnaden kommer att ha två torn på 8 respektive 16 våningar längs Bruno Liljeforsgatan i Gränby. Bostäderna väntas stå klara i mitten av 2024.

Byggnaden byggs enligt miljöbyggnad silver och byggs med bättre energiprestanda än Boverkets krav, ett sätt att bidra till minskad energiförbrukning under byggnadens livslängd. Huset utrustas med solceller på taket som innehar batterilagring. Genom installationen kan Rikshem försörja fastigheten med el från solcellerna.

Bostäderna kommer att vara i varierande storlekar men innehar främst ett rum & kök och två rum & kök. För att skapa en grön och välkomnande miljö kommer Rikshem att satsa på utemiljön med växtlighet och trivsamma umgängesytor. Fastigheten kommer att byggas med en inbjudande terrass som kommer vara tillgänglig för alla hyresgäster.

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Skeppström, Press- och PR-ansvarig Rikshem, +46 765 39 94 75, peter.skeppstrom@rikshem.se