vinnare årets sommarbalkong 2022.jpg

Första pris i tävlingen #sommarbalkong2022 går till Elineberg i Helsingborg

sep. 01, 2022 10:00 - Pressmeddelande

Under sommaren utlyste Rikshem en tävling där vem som helst, boende i Rikshems bestånd, kunde vara med och tävla med sin sommaroas. Oavsett om oasen var belägen på en balkong, uteplats eller kanske i ett fönster så var det möjligt att delta. Nu är vinnaren korad och vinnaren är hemmahörande i Elineberg, Helsingborg. 

Reglerna för tävlingen var enkla och utgångspunkten var att göra det möjligt för så många som möjligt att delta. Rikshem uppmuntrade samtidigt till att dela med sig av sina bilder på exempelvis Instagram för att sprida inspiration och odlingsglädje. 

En jury bestående av Anette Frumerie, vd Rikshem, Maria Andersson, parkansvarig trädgårdsmästare & trädgårdsdesigner, Rosendals trädgård och Petra Lindvall, stadsträdgårdsmästare, Haninge kommun fick sedan den utmanande uppgiften att ta fram en vinnare samt tvåa och trea i tävlingen.  

Vinnaren blev Khatereh Najafi i Elineberg, Helsingborg som i och med detta kammar hem ett presentkort på Blomsterlandet utifrån följande motivering:  

Vinnaren av årets sommarbalkong bjuder på stor grön variation där egenodlade, frösådda, plantor trivs tillsammans med återkommande perenner. Här finns över tjugo olika plantor som skapar en grön sommaroas – rhododendron, pelargoner och melon är några exempel. Sitt ned, njut av något gott att äta eller titta på, en grön oas för en välbehövlig paus. Det här är en personligt utformad plats som visar att det går att skapa variation inom odling trots begränsade utrymmen. 

Läs mer om tävlingen #sommarbalkong2022 på https://www.rikshem.se/bo-hos-oss/aktuellt/sommarbalkong/ 

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Skeppström, Press- och PR-ansvarig Rikshem, +46 765 39 94 75, peter.skeppstrom@rikshem.se