Harplinge äldreboende vinnare i internationell tävling

sep. 16, 2022 08:30 - Pressmeddelande

Under onsdagen stod det klart att Harplinge äldreboende i Halmstad tog hem segern i den internationella tävlingen ELCA Trend Award. Harplinge äldreboende var ett av fem bidrag som nominerats från Sverige till tävlingen.

Det är European Landscape Contractors Association, ELCA, som vart annat år delar ut priset ELCA Trend Award till ett projekt som uppfyller de högsta professionella standarderna inom landskapssektorn. Inför varje utmärkelse utses ett land med ett specifikt tema till Trendpriset. 2020 utsågs Sverige med temat Inverkan av grön miljö på människors hälsa för välbefinnande och lärande. På grund av pandemin delas priset ut under 2022.

Harplinge äldreboende vann med motiveringen: ”Detta är ett av de mest hållbara projekten som tar hänsyn till alla aspekter av hälsa och välbefinnande. Det var ett komplett projekt från början, med hänsyn till behoven, designen och människorna där. Alla parter kunde aktivt samarbeta, delta och bidra i hela processen. Hela projektet är hanterbart och samtidigt prisvärt och användbart för de boende, inklusive personer med särskilda behov av hjälp och stöd. Detta projekt är designat av och för samhället. Och slutligen, den sociala aspekten av hälsa och välbefinnande stöds tydligt av det speciella värdet av att leva grönt.”

- Det finns ett fint lagarbete bakom den här vinsten och det här visar hur bra det kan bli när vi jobbar tillsammans. Det är tack vare verksamheten, personalen och aktivitetsledaren som Harplinge vann priset. Rikshems bidrag är att vi håller en hög skötselnivå och jag ser fram emot hur vi tillsammans kan utveckla samarbetet än mer till glädje och nytta för de som bor på Harplinge äldreboende, säger Håkan Carlsson, fastighetschef på Rikshem i Halmstad.

Harplinge äldreboende var ett av fem bidrag som nominerats och under försommaren besökte den internationella juryn Harplinge och de andra bidragen. De övriga nominerade var Täby Hälsostråk, Ängskyrkogården i Visby, Internationella skolan i Lund och Tulseboda Brunnspark.

För att läsa mer om priset, ELCA Trend Award, så besök vänligen ELCAs hemsida, https://www.elca.info.

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Skeppström, Press- och PR-ansvarig Rikshem, +46 765 39 94 75, peter.skeppstrom@rikshem.se