Anette Frumerie.jpg

Rikshem ansluter sig till Sveriges Allmännytta

dec. 12, 2022 07:00 - Pressmeddelande

Rikshem är ny associerad medlem i Sveriges Allmännytta. Rikshems ansökan godkändes på Sveriges Allmännyttas styrelsemöte den 9 december 2022.

-          Rikshem finns idag på tillväxtorter från Luleå i norr till Malmö i söder. På vissa orter är vi den största privata fastighetsägaren. Som associerade medlem i Sveriges Allmännytta ser vi fram emot att bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling på de orter vi verkar ur såväl socialt, miljömässigt som ekonomiskt perspektiv. För Rikshem är det också viktigt att vi tillsammans fortsätter att stärka hyresrättens ställning som en attraktiv boendeform, säger Anette Frumerie, vd på Rikshem.   

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag och äger cirka 29 000 lägenheter över hela Sverige och välkomnas av vd Anders Nordstrand.

-          Det är glädjande att Rikshem, som kombinerar affärsmässighet med samhällsansvar, väljer att ansluta sig till oss. Tillsammans kan vi fortsätta värna och utveckla hyresrätten långsiktigt med bra bostäder för alla. Det är en styrka när privata och kommunala bolag samverkar för att skapa en lugn och trygg boendemiljö, säger Anders Nordstrand, vd på Sveriges Allmännytta. Nu är vi på Sveriges Allmännytta 975 000 lägenheter, 320 medlemmar varav 10 associerade medlemmar – vi har aldrig varit större, avslutar han.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Peter Skeppström, Press- och PR-ansvarig Rikshem, +46 765 39 94 75, peter.skeppstrom@rikshem.se

 

 

Dokument