GUPP ungdomsverksamhet i Uppsala.png

Satsning på aktiv fritid för barn och unga fortsätter!

jan. 23, 2023 07:30 - Pressmeddelande

När höstterminen startade öppnades portarna upp till GUPP – en ny mötesplats för barn och unga med fokus på rörelseglädje och fysisk aktivitet. Flera hundra barn från Gränby, Uppsala, och närliggande områden har deltagit i aktiviteterna under hösten. Nu öppnar succén upp på nytt för vårterminen. 

Rikshem startade under hösten 2022 tillsammans med UP Uppsala (Utvecklings- & Prestationscentrum Uppsala) samarbetet GUPP. Målsättningen är att tillsammans uppmuntra barn och unga i Gränby till rörelseglädje. Förutom rörelseglädje är målet att även ge barn en meningsfull fritid där de kan träffa fler kompisar från området. Genom att erbjuda en träningsanläggning där det finns utbildad personal har vi kunnat öka kunskapen och framför allt inspirera fler barn och unga i Gränby-området att träna och testa på nya sporter. Skolorna i Gränby har också besökt och fått ta del av utbudet och föräldrar har erbjudits föreläsning om motion och hälsa. Under hösten har hundratals barn och unga besökt GUPP för att träna på de öppna tider som tillhandahålls på eftermiddagarna. GUPP har blivit en ny och viktig mötesplats i Gränby. 

 

- Vi visste från början att det fanns en hög efterfrågan efter den här typen av mötesplats, där barn och ungdomar i alla åldrar kunde mötas med fokus på träning. Men vi kunde aldrig ana att mottagandet skulle bli så här bra. Det är värdefullt att få vara med och bygga upp en sån här verksamhet, säger Peter Englund, CEO UP Uppsala.  

Rikshems fastighetschef i Uppsala Kristian Rolfsen-Sandsborg ser GUPP som en del i en långsiktig satsning på Gränby.  

- Vi är glada och stolta att få vara med och bidra till detta. Rikshem har en stor del av vårt totala fastighetsbestånd i Uppsala och vi arbetar målmedvetet och långsiktigt i Gränby för att stadsdelen ska utvecklas på ett positivt sätt. Vår satsning på GUPP är ett viktigt bidrag i vår områdesutveckling. Jag hoppas verkligen fler unga besöker anläggningen under de öppna tiderna men även under lovverksamheten, säger Rikshems fastighetschef Kristian Rolfsen-Sandsborg.  

 

 

 

Totalt har verksamheten skapat 3 347 unika träffar med barn och ungdomar under första terminen. 

Aktivitet  

Årskurs 

Skola 

Antal deltagare 

 

 

 

 

Föräldraföreläsning  

F till 5 

Fredrika Bremer 

175 

Aktivitetsdag UP / Idrott  

F till 5 

Fyra skolor 

1183 

Lovläger 

F till 5 

Alla 

56 

Föreläsning  

6 till 9 

Tre skolor 

680 

Praktik 

6 till 9 

Tre skolor 

675 

Öppen arena  

6 till 9 

Tre skolor 

578 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Skeppström, Press och PR-ansvarig, 076-5399475, peter.skeppstrom@rikshem.se

Dokument