Rikshem illustration.png

Rikshem byter logotyp och färg som del av varumärkesresa

maj 23, 2023 10:30 - Pressmeddelande

Det ska vara enkelt att bo och verka hos Rikshem. Som ett av Sveriges största privata fastighetsbolag ska Rikshem skapa goda livsmiljöer och en enklare vardag för sina kunder genom att vara en bra hyresvärd. Rikshem lanserar under tisdagen den 23 maj sin nya visuella identitet som är en viktig del av bolagets varumärkesresa. Den förändring som direkt kommer att märkas är byte av logotyp och färgsättning inom Rikshem.

En bild som visar hus, Skalmodell, tecknad serie, byggnad

Automatiskt genererad beskrivningDen nya varumärkesresan påbörjades internt hos Rikshem under 2022. Redan nu går det att märka en hel del som förenklar för kunderna; till exempel förlängda öppettider hos kundtjänst, förbättrad och förenklad hyresgästportal för bostadshyresgäster och tydligare närvaro i våra samhällsfastigheter. Resan mot enkelhet är påbörjad och vi ser att det finns mycket kvar att göra.

– Rikshem har sedan starten 2010 befunnit sig i en expansiv fas. Som stor aktör inom hyresrätter och samhällsfastigheter vill vi nu ta en tydligare position. Den nya mjukare visuella identiteten är en yttre förändring för att

visa att vi också förändrar oss på insidan, att vi blir ett enklare Rikshem. Det interna arbetet med den strategiska förändringen mot enkelhet har inkluderat alla medarbetare och lagt grunden till att vi nu ska kunna gå ut och levandegöra varumärket mot våra kunder. Vi är ett annat bolag idag än när vi startade och det ska märkas även i vår kommunikation, säger Jennie Wolmestad, kommunikationschef Rikshem.

Det enklare Rikshem får en ny, lite mjukare, gladare och vänligare framtoning som blir en viktig del av bolagets förändringsresa. Kunderna kommer att möta Rikshem med båda logotyperna under en övergångsperiod, men målet är att allt ska vara utbytt innan utgången av 2024.

Arbetet har gjorts tillsammans med byråerna NoA Consulting och Zellout.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jennie Wolmestad, kommunikationschef Rikshem, 070-687 18 57, jennie.wolmestad@rikshem.se

Dokument