Vinnare_Sommarbalkong_2023 (1).jpg

Årets härligaste sommarbalkong finns i Luleå

sep. 06, 2023 09:03 - Pressmeddelande

I juni utlyste Rikshem för andra året i rad en tävling där hyresgäster bjöds in för att vara med och tävla genom att visa upp sina allra finaste gröna sköna sommaroaser. Sommarbalkonger, uteplatser eller somriga fönster fick alla vara med och tävla. Nu är vinnaren korad och vinnaren är hemmahörande i Luleå.

Tävlingen pågick under juni till augusti 2023 och reglerna var enkla för att så många som möjligt av de boende skulle kunna delta. Rikshem bjöd in hyresgäster över hela landet att vara med och uppmuntrade samtidigt de tävlande att dela med sig av sina bilder på exempelvis Instagram för att inspirera fler till att förverkliga sin sommaroas och njuta av sommaren på balkongen.

Årets förstapris gick till Malin Enström i Luleå som med denna vinst kammar hem ett presentkort på Blomsterlandet.

 

Enig jury
Vinnaren utsågs av en jury bestående av Anette Frumerie, vd, Linnéa Hagö, trädgårdsmästare på Hagö Trädgårdar, Charbel Chamas, fastighetschef i Södertälje och Jennie Wolmestad, kommunikationschef. Juryns motivering till vinnarbidraget lyder:

Stilrent och mjukt – en grön och skön rumslig helhet som imponerar

Vinnaren av årets sommarbalkong bjuder på ett fint inrett och inbjudande extrarum, med betoning på rumslighet i både höjd och bredd. Den böljande gardinen och växter som strävar mot taket mjukar upp det stilrena, och krukorna på golvet med de frodiga plantorna ger något vackert att vila ögonen på. Vinnaren har valt rätt växter för sin inglasade balkong. Här odlas gurka, paprika, zucchini och tomater i kruka, något ätbart att njuta av till sensommarens middagar. Vi är imponerade av helheten och att upplevelsen ligger på insidan av balkongen. Ett smart och snyggt drag som gör balkongen till ett fint extrarum och där frodigheten alltid kan avnjutas även inifrån lägenheten.
 

Förra årets vinnare

Information finns här: https://rikshem.se/bo-hos-oss/tips-till-vara-kunder/sommarbalkong-2022/

Läs mer om tävlingen Sommarbalkong 2023 på https://rikshem.se/bo-hos-oss/tips-till-vara-kunder/har-du-rikshems-harligaste-sommarbalkong/

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Bersten, pressansvarig Rikshem, 072-092 22 12, anders.bersten@rikshem.se