Helsingborg Mariastaden Balgripen

Helsingborg Mariastaden

Mariastaden är en växande stadsdel endast fem kilometer från Helsingborg centrum. Här kan du ta cykeln till stranden på tio minuter och njuta av bad och bastu året om. Eller varför inte njuta av promenadstråken och uteserveringarna som sträcker sig ända in i centrum? Rikshem har lägenheter i Mariastaden.

Det här området har en alldeles egen atmosfär. I Mariastaden samsas klassiska tegelhus från 1920-talet med modern bebyggelse. Genuina trädalléer bryter av de moderna stråken och integrerar den gamla parken med den nya stadsdelen. 

Hyra lägenhet och bo i Mariastaden

I Mariastaden har Rikshem lägenheter på adressen Spannmålsgatan. Lägenheterna är om två till fyra rum och kök. När vi har lediga lägenheter i området publicerar vi dem under ledigt just nu. Här hittar du även lediga lägenheter i andra områden i Helsingborg.

I området

I området finns service i form av livsmedelsaffär, mindre butiker, kaféer, handelsträdgård, restaurang och vårdcentral. Här finns också förskolor och grundskolor – både fristående och kommunala. Kommunikationerna till och från Helsingborg är utmärkta. Du tar dig med lätthet in till stadskärnan med buss eller Pågatåg från Maria station.

I Mariastaden kan du välja livsstil. Tycker du om närheten till naturen har du hamnat rätt. Pålsjö skog som ligger alldeles intill bjuder på sin naturliga stillhet. I skogen, längs stigar och raviner, följer löpspår och det finns promenadstråk över landborgspromenaden med utsikt över havet. Pålsjöbäcken ringlar ner till dammen vid Pålsjö kvarn. Mitt i skogen ligger den anrika Pålsjöpaviljongen med våffelservering.

 • Spannmålsgatan 6-8

  Spannmålsgatan 6-8

  Balgripen 1
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  2016
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  68
  Lägenhetsstorlek
  2-4 rum och kök

  Garageplatser finns i området. Kontakta Smart Park på telefon 0771-80 88 80 eller via e-post: info@smartp.se