Helsingborg Mariastaden

Mariastaden är en växande stadsdel fem kilometer från Helsingborg centrum. Här kan du ta cykeln till stranden på tio minuter och njuta av bad och bastu året om, eller varför inte njuta av promenadstråk och uteserveringar som sträcker sig ända in i centrum. 

Området har sin alldeles egen atmosfär. I Mariastaden samsas klassiska tegelhus från 1920-talet med modern bebyggelse. Genuina trädalléer bryter av moderna stråk och integrerar den gamla parken i den nya stadsdelen.

I området finns service i form av livsmedelsaffär, mindre butiker, kaféer, handelsträdgård, restaurang, vårdcentral samt förskolor och grundskolor – både fristående och kommunala. Kommunikationerna är utmärkta med buss eller Pågatåg från Maria station.

Samtidigt bjuder Pålsjö skog, alldeles intill, på naturlig stillhet. Följ löpspår och promenadstråk längs stigar och raviner genom skogen och över landborgspromenaden med utsikt över havet. Pålsjöbäcken ringlar ner till dammen vid Pålsjö kvarn och mitt i skogen ligger anrika Pålsjöpaviljongen med våffelservering.

 • Spannmålsgatan 6-8

  Spannmålsgatan 6-8

  Balgripen 1 Hyresrätter
  Byggnadsår
  2015
  Antal våningar
  3-5
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  68
  Lägenhetsstorlek
  2-4 rum och kök

  Garageplatser finns i området. Kontakta Smart Park om du har frågor kring lediga platser.

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss.