Kronan

Luleå Kronan

Kronan är ett naturskönt område i Luleå som har utvecklas till en ny stadsdel med över 7.000 bostäder. Här har du natur och skidspår runt hörnet och samtidigt goda bussförbindelser till city. På Kronan kan du både bo och jobba. 

Kronan i Luleå är ett tidigare regementsområde. Här erbjuder Rikshem verksamhetslokaler i de klassiska regementsbyggnaderna. Lokalerna är i olika storlekar och hyrs av allt från egenföretagare till större företag. Vi anpassar lokalerna utifrån verksamhetens storlek och behov. I området finns även en populär förskola. 

Hyr lägenhet och bo på Kronan

Kronan är ett spännande och expansivt område. Här planerar vi för att utveckla ytterligare 300 lägenheter. Under årsskiftet 2023/2024 hälsade vi nya hyresgäster välkomna till de 92 nybyggda lägenheterna i Östra Kronan. Är du intresserad och vill bo på Kronan? Se våra lediga lägenheter på Ledigt just nu.

Området Kronan

Kronan är en naturstad i Luleå. Kronan ligger i ett naturskönt område och är samtidigt en modern och livlig stadsdel med goda bussförbindelser till city. I omgivningen har du skidspår runt hörnet och många möjligheter till rekreation och friluftsliv. Det finns aktivitetsytor, grönytor och plats för lek åt barnen. I området ligger den spännande Kulturbyn med levande verksamheter.

 • Kaserngatan 1-5

  Kaserngatan 1-5

  Kronan 1:221
  Lokaler

  På Kronan erbjuder vi lokaler omfattande totalt cirka 9 000 kvm. Här finns plats för både egenföretagare och större företag, och vi anpassar lokalerna efter verksamheternas storlek och behov. Våra fastigheter ligger i den del av Kronan som kallas för Kulturbyn. Bland våra lokalhyresgäster finns i dag ett flertal verksamheter inom konst och kultur.

  Lokalerna ligger i k-märkta regementsbyggnader på området och du har din arbetsplats mitt i naturen.

 • Östra Kronan

  Östra Kronan

  Kronan 1:221
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  2023
  Antal våningar
  6
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  92
  Lägenhetsstorlek
  1-4 rum och kök