Kronan

Kronan är ett naturskönt område i Luleå som utvecklas till en ny stadsdel med över 7 000 bostäder. Här har du natur och skidspår runt hörnet men samtidigt goda bussförbindelser till city. På Kronan kan du både bo och jobba. 

Kronan är ett tidigare regementsområde där Rikshem erbjuder verksamhetslokaler i de klassiska regementsbyggnaderna. Lokalerna i olika storlekar hyrs av allt från egenföretagare till större företag och lokaler anpassas utifrån verksamhetens storlek och behov. Området erbjuder även en populär förskola. 

Rikshem bygger också 92 nya lägenheter i området som är klara för inflytt vid årsskiftet 2023/2024. Samtidigt planerar vi för ytterligare 300 lägenheter på Kronan.

 • Kaserngatan 1-5

  Kaserngatan 1-5

  Kronan 1:221 Lokaler
  Antal våningar
  1-2
  Hiss
  Nej

  På Kronan erbjuder vi lokaler omfattande totalt cirka 9 000 kvm. Här finns plats för både egenföretagare och större företag. Vi anpassar lokalerna efter verksamheternas storlek och behov. Våra fastigheter ligger i den del av Kronan som kallas för Kulturbyn och bland våra lokalhyresgäster finns idag ett flertal verksamheter inom konst och kultur.

  Lokalerna ligger i k-märkta regementsbyggnader på området och du har din arbetsplats mitt i naturen.

 • Kommande bostäder - Kronan

  Kommande bostäder - Kronan

  Kronan 1:221 Hyresrätter
  Byggnadsår
  2023
  Antal våningar
  6
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  92
  Lägenhetsstorlek
  1-4 rum och kök

  Nu bygger vi 92 nya hyresrätter på Kronan med inflyttning vid årsskiftet 2023/2024.