Uppsala Gottsunda MG 1706

Uppsala Gottsunda

Gottsunda i södra Uppsala är ett trivsamt och levande bostadsområde med närhet till det mesta som gör vardagen lättare. I Rikshems lägenheter och radhus på Bröderna Berwalds väg bor du alldeles intill Gottsunda centrum.

Gottsunda är beläget i den södra delen av Uppsala och beskrivs inte sällan som en kreativ och trivsam stadsdel. Bebyggelsen i bostadsområdet är främst från 1960- och 70-tal. Här har Rikshem hyresrätter på adressen Bröderna Berwalds väg.

Hyra lägenhet och bo i Gottsunda

I Gottsunda erbjuder Rikshem hyresrätter i både radhus och i lägenheter. Lägenheterna är belägna i trevåningshus. Här är innergårdarna gröna och de bjuder in till lek och social samvaro. I området finns flera lekplatser och fotbollsplan.

Området Gottsunda

I Gottsunda har du det mesta du behöver i vardagen. För barnfamiljerna finns ett utbud av förskolor och skolor. I närheten av bostäderna finns det goda möjligheter att parkera bilen. Hyresrätterna i Gottsunda ligger alldeles intill Gottsunda centrum som har all tänkbar service. Här blandas större livsmedelskedjor med mindre fristående butiker. Det finns ett utbud av kaféer och restauranger samt allmän service som vårdcentral och bibliotek. Du hittar också ett brett och levande kulturliv i form av bland annat teater.

Gottsunda ligger sju kilometer sydväst om Uppsala, granne med naturreservat och med Mälaren på cykelavstånd. Kommunikationerna med buss till och från Gottsunda är goda.

 • Bröderna Berwalds väg 1-69

  Bröderna Berwalds väg 1-69

  Gottsunda 34:3
  Hyresrätter
  Ombyggnadsår
  2023
  Antal lägenheter
  297
  Lägenhetsstorlek
  1-4 rum och kök

  Samtliga lägenheter har renoverats under år 2022 och 2023.

 • Granelidsvägen 1

  Gottsunda 48:2
  Samhällsfastigheter
  Antal lägenheter
  5
  Lägenhetsstorlek
  1 rum och kök

  Stödboende som hyrs ut till Uppsala kommun som i sin tur hyr ut bostäderna i andra hand till de boende.

 • Lurbo Backe

  Gottsunda 49:1
  Samhällsfastigheter
  Antal lägenheter
  13