Uppsala, Kvarngardet 56 14 DSF8637

Uppsala Kvarngärdet

Expansiva Kvarngärdet i Uppsala är ett område som ständigt växer. Det här är ett varierat bostadsområde som erbjuder en blandning av höghus och låg bebyggelse. Här finns bostäder för livets alla faser, för både familjer och studenter.

Kvarngärdet är en stadsdel som är belägen strax nordöst om Uppsala stadskärna. 

Hyra lägenhet och bo på Kvarngärdet

Här på Kvarngärdet har Rikshem mestadels hyresrätter, men i vårt bestånd av fastigheter finns även student- och ungdomslägenheter. Flera av våra lägenheter är renoverade.

Området i Kvarngärdet

På Kvarngärdet finns det mesta du behöver i vardagen. I närområdet finns flera lekplatser, grönområden och ett utbud av livsmedelsbutiker. I området finns även för- och grundskolor. Du har promenadavstånd till centrala Uppsala med all den tänkbara service som finns i stadslivet. Här finns ett stort utbud av shopping, nöjesliv och kultur. Kommunikationerna till och från Uppsala är goda. På cykel tar du dig dit på endast sju minuter.

 

 • Kantorsgatan 2-80

  Kantorsgatan 2-80

  Kvarngärdet 4:3, 4:4
  Hyresrätter Studentbostäder Ungdomslägenheter
  Byggnadsår
  1966
  Ombyggnadsår
  2002
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  1380
  Lägenhetsstorlek
  1-3 rum och kök

  Området består av nio fyravåningshus som renoverades 2002 samt tolv helt nyproducerade hus som byggdes under 2016/2017. Här finns studentrum i korridor, studentlägenheter, hyresrätter och ungdomslägenheter. Utemiljön i form av planteringar och cykelvägar är nya. På innergårdarna finns beachvolleybollplan och grillplats.

  I fastigheterna med studentlägenheter samt i alla nyproducerade hus finns hiss. De äldre fastigheterna med studentkorridorer saknar hiss.

 • Kvarnängsgatan, Långjärnsgatan, Kvarnkammargatan, Hjulsgatan, Kvarnbacksgatan, Lurgatan, Gärdets bilgata

  Kvarnängsgatan, Långjärnsgatan, Kvarnkammargatan, Hjulsgatan, Kvarnbacksgatan, Lurgatan, Gärdets bilgata

  Kvarngärdet 45:1-47:1, Kvarngärdet 52:1-55:1
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  1963
  Antal våningar
  2
  Antal lägenheter
  332
  Lägenhetsstorlek
  1-4 rum och kök

  I bostadsområdet Kvarngärdet bor du i låghus i ett område som är klassat som bevarandevärt byggnadsminne. Området var, när det byggdes, Europas första låghusbebyggelse i stadsmiljö.

  Rikshem äger fastigheterna på gård 1-4 och 14-15. Lägenheterna på gård 1 renoverades 2009, resterande lägenheter renoverades 2015/2016.

 • Orgelgatan 1-17, Vattholmavägen 10-12

  Kvarngärdet 56:14
  Samhällsfastigheter

 • Orgelgatan 1-5, Vattholmavägen 10 A-B

  Kvarngärdet 56:13
  Samhällsfastigheter