Uppsala Luthagen Webb

Uppsala Luthagen

Det ska vara tryggt och trivsamt att bo och åldras. I Rikshems seniorbostäder i Luthagen erbjuder vi dig de bästa förutsättningarna. Fastigheterna Ramund och Fröja är centralt belägna i Uppsala med närhet till trevliga promenadstråk längs Fyrisån.

Seniorboende i fastigheten Ramund i Luthagen. I fastigheten Ramund finns 56 lägenheter om två till tre rum och kök. I huset finns hiss för bättre tillgänglighet. Seniorboendet erbjuder möjligheter till social samvaro med grannar och olika föreningar. Huskropparna på Ramund sitter ihop och du promenerar inomhus för att besöka restaurangen eller delta i aktiviteter. I huset finns flera gemensamma lokaler och gröna innergårdar med utemöbler.

Seniorboende i fastigheten Fröja i Luthagen. Fastigheten Fröja ligger i hjärtat av stadsdelen Luthagen. Här bor du i ett fyravåningshus med cirka 45 moderna seniorlägenheter om ett till två rum och kök. Huset har påbyggda loftgångar och hiss för bättre tillgänglighet.

Bo i Luthagen

Luthagen ett populärt område i Upp­sala, mycket tack vare närheten till centrum och att många grönområden är bevarade. I Luthagen finns ett utbud av flera livsmedelsbutiker. Annars bor du bara cirka en kilometer från Uppsala centrum. En promenad ner till stan tar mellan tio och femton minuter. Det finns även goda kommunikationer i form av stadsbussar. I stadskärnan har du all service, ett rikt utbud av restauranger, kaféer och kulturliv.

 • Ramund, Norrlandsgatan 6 A-B, Dalgatan 1 A-B, Wallingatan 25 A-B

  Ramund, Norrlandsgatan 6 A-B, Dalgatan 1 A-B, Wallingatan 25 A-B

  Luthagen 24:1
  Hyresrätter Samhällsfastigheter
  Byggnadsår
  1981
  Antal våningar
  3
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  56
  Lägenhetsstorlek
  2-3 rum och kök

  Huskropparna sitter ihop och du kan gå inomhus för att besöka restaurangen eller delta i aktiviteter. En servicevärd ansvarar för de gemensamma aktiviteterna.

  Pensionärsföreningarna använder de gemensamma ytorna för aktiviteter. En bibliotekarie kommer till Ramund någon gång i veckan.

 • Fröja, Börjegatan 25 A-E

  Fröja, Börjegatan 25 A-E

  Luthagen 37:8
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  1942
  Ombyggnadsår
  2022
  Antal våningar
  4
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  45
  Lägenhetsstorlek
  1-2 rum och kök

  Seniorboende Fröja ligger i hjärtat av stadsdelen Luthagen. Här bor du i ett fyravåningshus i seniorlägenheter med modern standard. Huset har påbyggda loftgångar och hiss för bättre tillgänglighet.

  Ett fåtal p-platser finns på gården. Dessa hyrs ut separat.