Uppsala Sala Backe MG 1191

Uppsala Sala backe

Sala backe är ett lugnt och trivsamt område med blandad bebyggelse och arkitektur. Här trivs de flesta generationer, från de allra yngsta till de äldsta. I Sala backe finns vardagens service och bekvämligheter på nära håll, men det är heller inte långt till Uppsala. Till centralstationen är det endast två kilometer.

Rikshems fastigheter i Sala backe ligger cirka två kilometer nordost om Uppsala centrum. Här har vi bland annat vårdboendet Hasselparken och seniorlägenheter på Årstagatan. Rikshem har också hyresrätter i området.

Hyra lägenhet och bo i Sala backe

Bebyggelsen i Sala backe är i första hand från 1950- och 60-talet. Bostadsområdet skapades av dåtidens arkitekter som dels ville utöka Uppsalas gränser, dels skapa små, gröna bostadsområden. I denna anda ligger Sala backe därför nära stora grönområden och flera lekparker. I området finns både skolor och förskolor.

Service och kommunikationer

I Sala backe behöver du bara promenera några minuter för att komma till livsmedelsbutiken, konditoriet eller vårdcentralen. Samtidigt har du som bor i Sala backe nära till Uppsalas stadskärna med stadens utbud av service, restauranger och kultur. Kommunikationerna till och från Sala backe är goda. Kollektivtrafiken i form av bussar har bra förbindelser. Kör du bil, ligger bostäderna nära påfarten till E4:an.

 • Verkmästargatan 16-20

  Verkmästargatan 16-20

  Sala Backe 25:1
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  1958
  Ombyggnadsår
  1968
  Antal våningar
  3
  Antal lägenheter
  104
  Lägenhetsstorlek
  3 rum och kök

  P-platser eller garage med motorvärmare hyrs separat. Besöksparkering finns.

 • Årstagatan 23 A-E, Hasselparken

  Årstagatan 23 A-E, Hasselparken

  Sala Backe 13:3
  Hyresrätter Samhällsfastigheter
  Antal våningar
  3
  Hiss
  Ja
  Antal lägenheter
  70
  Lägenhetsstorlek
  1 rum och kök (vårdboenden) samt 2-3 rum och kök (hyresrätter)

  Årstagatan 23 A består av vårdboenden som hyrs i andra hand till de boende genom Uppsala kommun. Årstagatan 23 b-e består av hyreslägenheter.