Vi renoverar Elineberg

Rikshem renoverar Elinebergs höghus för att skapa en tryggare och trivsammare boendemiljö för våra hyresgäster. 

De fem höghusen som byggdes mellan 1954 och 1966 är nu i behov av renovering. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att ditt hem även i fortsättningen ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.   

Renoveringen påbörjas nu på Elinebergsplatsen 8 där arbeten kommer pågå fram till första kvartalet av 2023.

Bo här

Nu ges det möjlighet till att bo här i våra nyrenoverade lägenheter med Helsingborgs bästa sundsutsikt. Vid klart väder ser du hela Öresund. De första nyrenoverade lägenheterna är klara för inflyttning i mars 2023. För att få information fortlöpande om renoveringen och området anmäl ditt intresse för området Elineberg när du söker!

Om du inte redan står i vår bostadskö, anmäl dig här

Renovering av Elinebergsplatsen 2-6

Efter Elinebergsplatsen 10 och Elinebergsplatsen 8 kommer de övriga husen att renoveras. Renoveringen planeras ta cirka åtta månader per huskropp och samtliga hyresgäster kommer få löpande information om renovering och evakuering i god tid, när en detaljerad tidplan tar form för respektive hus.

Beskrivning av renoveringen

Byggnaderna och lägenheterna på Elineberg kommer att omfattas av en genomgående renovering. Alla lägenheter får nytt kök med rostfria vitvaror, kakel och klinker i badrum/WC. Nya ytskikt med målade väggar och parkettgolv. Alla lägenheter utrustas med tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin.

I de övergripande renoveringsåtgärderna ingår bland annat fasader, nya entréer, nya hissar, nya stammar, renovering av balkonger/loft, renovering av källare.

En utförlig beskrivning av renoveringen finns med i godkännandehandlingen som skickas ut till hyresgästerna i respektive hus när renoveringen blir aktuell.

Kommun
Helsingborg
Område
Elineberg
Adress
Elinebergsplatsen 2-10
Boendeform
Hyresrätter
269 lägenheter
1/7 Balkong
2/7 Hall
3/7 Kök
4/7 Toalett
5/7 Vardagsrum mot kök
6/7 Vardagsrum
7/7 Öppet mellan kök och vardagsrum

Ett tryggare bostadsområde

I samband med renoveringarna på Elineberg kommer vi även att fokusera på trygghet och säkerhetsåtgärder i bostadsområdet. Alla entréer byggs om med integrerad belysning samt ett heltäckande passagesystem för både källare och entréer. Vi kommer dessutom att renovera källare och sätta in nya säkerhetsklassade källarförråd.

I närheten

Rikshem i Helsingborg

Vid frågor om våra områden eller lägenheter i Helsingborg är du välkommen att kontakta oss.