Renovering av Körfältet i Östersund

Fastigheterna Väghyveln, Batteriet och Trossen i Östersund  behöver renoveras. Vi planerar nu en renovering som omfattar att byta stammar, renovera badrum och tvättstugor samt förbättra ventilationen. 

Rikshems fastigheter på Körfältet byggdes för cirka 50 år sedan och är i behov av en renovering. Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att fastigheterna är i gott skick för att även i fortsättningen kunna erbjuda funktionella, trygga och trivsamma hem. I samband med renoveringen minskar vi även vår negativa påverkan på miljön och skapar ett hållbarare sätt att bo.

Vad innebär ett stambyte?

Ett stambyte innebär att rör och ledningar för vatten och avlopp byts ut. I och med att stammarna har begränsad livslängd behöver de bytas ut för att säkra och minimera risken för vattenskador. Ett stambyte genomförs även för att förbättra funktionen för vatten och avlopp. I samband med stambytet måste badrum och WC (där sådan finns) att rivas. Därför renoveras även badrum och liten WC till modern standard.

När startar renoveringen?

Det är totalt 431 lägenheter och 67 trapphus som ska renoveras och det kommer ske i etapper med några trapphus i taget. Vi planerar att påbörja renoveringen under 2024. Du som hyresgäst kommer självklart att få mer information och en tidplan över när just du kommer att påverkas. Tidplanen är preliminär och är i dagsläget inte fastställd.

Vi renoverar för modernare och tryggare hem

Samtliga lägenheter genomgår stam- och badrumsrenovering.
Bilder i broschyr och på denna sida är endast exempelbilder och kan avvika från standarden i renoveringen.

Kommun
Östersund
Område
Körfältet
Adress
Stabsgränd 2-20, Divisionsgränd 1-19 och 2-20, Batterigränd 1-19 och 2-20 samt Trossgränd 1-19 och 2-20
Boendeform
Hyresrätter
Antal rum
1-4 rum och kök
Boarea
36-103 kvm
431 lägenheter

 

I närheten

Körfältet

Körfältet är ett populärt bostadsområde med närhet till det mesta. Omkring 1,5 kilometer från bostäderna hittar du Lillsjön och Remonthagen med dess grönområden där du vintertid kan åka längdskidor.

Läs mer om området här

Frågor?

Vi prioriterar alltid en bra dialog med våra hyresgäster, inte minst vid större renoveringsprojekt. Har du frågor om renoveringen i ditt område är du välkommen att kontakta oss.