Hagalund

Renovering i Hagalund

I Hagalund i Solna har Rikshem hyresrätter med strålande utsikt mot stan. På Hagalundsgatan 23-41 är såväl byggnader som lägenheter i behov av renovering och därför planeras nu ett stambyte.

Som långsiktig fastighetsägare är det vårt ansvar att ta hand om och se till att våra fastigheter är i gott skick för att ditt hem ska vara funktionellt, tryggt och trivsamt. Vi planerar nu att utföra ett stambyte i samtliga lägenheter. Ett stambyte innebär att rör och ledningar som transporterar tappvatten och avloppsvatten till och från huset byts ut. I samband med stambytet kommer även badrum/WC att renoveras samt en ny blandare i köket att sättas in.

Tidplan för renoveringen

Vi har ännu inte en exakt tidplan för när stambytet kommer att påbörjas, men återkommer närmare med information. Totalt ska 442 lägenheter  renoveras och vi planerar att göra det i etapper med ett till två trapphus åt gången. Du som är hyresgäst hos oss kommer i god tid att får mer detaljerad information om renoveringen och vad den innebär för dig.

Renovering och stambyte

Lägenheterna på Hagalundsgatan kommer att omfattas av stambyte och badrumsrenovering. Alla badrum/WC får nytt kakel, ny toalettstol, nytt tvättställ, nytt badrumsskåp med spegel, ljusramp och eluttag samt ny kran i köket. I samarbete med samrådsgruppen Hagalund kommer utformningen justeras något jämfört med bilderna nedan: • De öppningsbara duschdörrarna ersätts med en fast duschvägg. • Badkar kommer att erbjudas där det får plats. • En stående bård på väggen i mörk kulör kommer att finnas vid duschen. • En vägghängd toalettstol kommer att monteras i de små badrummen för att frigöra mer plats. • Handdukstorkens placering är ännu inte bestämd. En utförlig beskrivning av renoveringen finns med i den broschyr som skickas ut till hyresgästerna i respektive hus.

Kommun:
Solna
Område:
Hagalund
Adress:
Hagalundsgatan 23–41
442 antal lägenheter

Kontakta Rikshem i Stockholm/Solna

Box 307
101 26 Stockholm

Boende i Hagalund är välkomna för besök på lokalkontoret i Arlandastad.
Adress: Pionjärvägen 25

Besökstider tisdagar kl 9.00-12.00 och torsdagar klockan 13.00-16.00.

Tel: 010-70 99 200

E-post: info.stockholmnord@rikshem.se

Solna