Sommarjobbare hos Rikshem1.jpg

Skapar över 150 sommarjobb för ungdomar

juni 18, 2018 08:30 - Pressmeddelande

Ungdomar boende i Rikshems bostadsområden får möjlighet att komma in på arbetsmarknaden genom företagets sommarjobbsprojekt. Totalt kommer 156 ungdomar att jobba i Rikshems områden i sommar.

Tillsammans med lokala samarbetspartners erbjuder Rikshem sommarjobb för ungdomar som bor i företagets bostadsområden runt om i landet. Genom projektet vill Rikshem ge ungdomar i åldern 16-19 år möjlighet att komma in på arbetsmarknaden och samtidigt öka engagemanget för det egna bostadsområdet.

- Som ett av Sveriges största privata bostadsbolag vill vi stötta unga i våra bostadsområden genom att hjälpa dem att komma in på arbetsmarknaden tidigt. Hittills har över 700 ungdomar sommarjobbat hos Rikshem. Förutom arbetslivserfarenhet får ungdomarna även lära sig att samarbeta och ta ansvar samt lära känna andra i området, säger Petter Jurdell, Chef Affärs- och hållbarhetsutveckling, Rikshem.

Antalet sommarjobbare har ökat snabbt från starten 2012 då 36 ungdomar sommarjobbade hos Rikshem, till att under senare år sysselsätta runt 150 ungdomar. I år erbjuds sommarjobb i Uppsala, Västerås, Helsingborg, Norrköping, Nyköping, Östersund, Luleå, Umeå, Södertälje och Storstockholm.

I den här videon berättar ungdomarna själva vad sommarjobbet har inneburit för dem.

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Petter Jurdell, Chef Affärs- och hållbarhetsutvecklingschef, Rikshem: 010-70 99 393, petter.jurdell@rikshem.se

Frida Löwengren, Kommunikatör, Rikshem: 072-050 73 54, frida.lowengren@rikshem.se