Upplands Bro 1.jpg

Rikshem tillträder samhällsfastigheter i Upplands-Bro

dec. 16, 2019 07:00 - Pressmeddelande

Rikshem har tillträtt en förskola samt ett äldreboende i Upplands-Bro. Rikshem ökar därmed sin andel samhällsfastigheter i enlighet med planen om att växa inom social infrastruktur.

Samhällsfastigheterna är båda utvecklade av Odalen Fastigheter. Hyresgäst för äldreboendet är omsorgsföretaget Humana. Boendet kommer att ge plats för 80 äldre med särskilda behov. Hyresavtal för förskolan har tecknats med Upplands-Bro kommun och sträcker sig över 20 år. Mellan fastigheterna finns en gemensam park, som är tänkt att nyttjas av såväl äldre som yngre.  

- Behovet av äldreboenden och förskolor är stort i Upplands-Bro och vi är glada över att kunna bidra till att möta den efterfrågan som finns. Vi ser att det finns många fördelar med att förskolan och vårdboendet gränsar till varandra, bland annat att man enkelt kan skapa möten mellan generationer som kan gynna både barn och äldre, säger Fredrik Edlund, regionchef för Mälardalen på Rikshem.

Samhällsfastigheterna har utvecklats med långsiktighet i åtanke.

– Odalens vision och ambition är att bygga med högsta kvalité och vi är glada över att Upplands-Bro kommun har fått en modern förskola och äldreboende. Vi är också glada över att samarbeta med Rikshem i denna affär, vilka delar vår syn på kvalité och långsiktig
het, säger Alex Mabäcker, vd för Odalen Fastigheter.

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Edlund, Regionchef för Mälardalen, Rikshem: 010-70 99 338, fredrik.edlund@rikshem.se
Natasha Bromberg, kommunikatör, Rikshem: 076-100 91 35, natasha.bromberg@rikshem.se