Oster Malarstrand Västerås

Västerås Öster Mälarstrand

På Öster Mälarstrand bor du i ett av Västerås mest attraktiva områden med härliga promenadstråk längs Mälaren. Här bor du sjönära och du har närhet till det mesta. Öster Mälarstrand ligger bara tre kilometer från Västerås stadskärna.

Området på Öster Mälarstrand består av blandad bebyggelse med både hyresrätter och bostadsrätter. Rikshem erbjuder moderna lägenheter i det sjönära området, både stora och små, och flera av dem har utsikt över Mälaren.

Hyra lägenhet och bo på Öster Mälarstrand

I området finns matbutik och ett bra utbud av kaféer, restauranger, lekplatser samt bad- och grillplats. I närheten finns flera omtyckta parker. Du bor bara ett stenkast från omåttligt populära Steam Hotel med restaurang och spa. Äventyrsbadet Kokpunkten ligger också i närheten

Västerås city med sitt utbud av affärer, kaféer, restauranger och service finns på behagligt cykelavstånd, bara tre kilometer bort. Kommunikationerna till och från Västerås är goda. Det går busslinjer med tio minuters-trafik åt båda håll.

Området Öster Mälarstrand

Under de senaste årtiondena har Öster Mälarstrand förvandlats från den fula ankungen till en tjusig svan. Öster Mälarstrand var tidigare ett industriområde och under årens lopp har ett av Västerås vackraste områden nu växt fram. Området ligger vid Mälaren, öster om Västerås centrum.

 • Genuagatan 12, Mälarparksvägen 12, 14, 16, Öster Mälarstrands Allé 127

  Genuagatan 12, Mälarparksvägen 12, 14, 16, Öster Mälarstrands Allé 127

  Bommen 1
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  2015
  Antal våningar
  6
  Antal lägenheter
  122
  Lägenhetsstorlek
  1-4 rum och kök

  Parkering/garage finns att hyra Rikshems kö.

  Elnätsägare: Mälarenergi
  Elleverantör: Väljs av dig som är hyresgäst
  Bredband, kollektiv-tv och ip-telefoni via Öppet nät, boende tecknar själv avtal.

 • Ankargatan 37

  Gippen 1
  Samhällsfastigheter
  Antal lägenheter
  45

  Vårdboende

 • Havsfrugatan 6-8, Poseidongatan 16

  Havsfrugatan 6-8, Poseidongatan 16

  Smugglaren 1
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  2020
  Antal lägenheter
  74
  Lägenhetsstorlek
  1-3 rum och kök

  De 74 lägenheterna fördelas på två byggnader, ett lamellhus i fem våningsplan och ett punkthus i fyra våningsplan. I kvarteret finns även garageplatser och förråd i källarplan.