Jakobsgatan Pettersberg Västerås

Västerås Pettersberg

Stadsdelen Pettersberg ligger högt belägen i ett kuperat område, strax väster om Västerås centrum. Området byggdes till största delen under 1960-talet och i dag är bebyggelsen blandad. Här finns hyres- och bostadsrätter samt ett mindre antal villor.

Stadsdelen Pettersberg är citynära och ligger endast ett par kilometer från Västerås centrum. Här har Rikshem totalrenoverade lägenheter i storlekarna ett rum och kök till fem rum och kök. Området är kuperat och höghusen bjuder på en fantastisk utsikt över Västerås.

Hyra lägenhet och bo i Pettersberg

I Pettersbergs centrum finns allt det du behöver i vardagen. Här finns en välsorterad livsmedelsaffär, pizzeria och butiker. Till Västerås stadskärna är avståndet omkring två kilometer. Tar du bussen är du i city på tio minuter.

Upplevelser i området

Pettersbergsskogen i närheten är ett fint utflyktsmål. Här finns motionsspår och utrymme för upptäcktsfärder och lek. Pettersbergsskogen består främst av barrskog och ungefär hälften av skogen går under benämningen ”trollskog”. Här finns mycket att upptäcka för den som är intresserad av fåglar och växter. På cykelavstånd ligger Djäkneberget, Västerås populära picknickplats. Här finns ett stort utbud av aktiviteter som minigolf, dansbana och stor lekplats. Restaurangen på Djäkneberget har härlig utsikt över Västerås centrum. Vallby friluftsmuseum och Rocklunda friluftsområde är på bekvämt cykelavstånd. Vill du röra på dig finns även ett elljusspår.

 • Jakobsgatan 47-99

  Jakobsgatan 47-99

  Urberget 1
  Hyresrätter
  Byggnadsår
  1965
  Antal lägenheter
  354
  Lägenhetsstorlek
  1-5 rum och kök

  Kallgarage och parkeringsplats med och utan el finns att hyra via Rikshems bostadskö. Besöksparkering med betalautomat finns.

  Tv-kabelnät är installerat, ComHems grundutbud ingår i hyran.

  Bredband, kollektiv-tv och ip-telefoni via Öppet nät, boende tecknar själv avtal