Västerås_01119.jpg

Rikshem förvärvar en skol- och förskolefastighet i Västerås

nov. 01, 2019 07:00 - Pressmeddelande

Rikshem utökar fastighetsbeståndet genom förvärv av en skol- och förskolefastighet i bostadsområdet Skälby i Västerås. Skolfastigheten hyrs av Skälbyskolan med plats för 525 elever, varav 85 förskoleelever och 440 grundskoleelever. Förvärvet är Rikshems första med fokus på skolfastigheter i kommunen.

Rikshem har idag såväl bostäder som samhällsfastigheter i Västerås och genom förvärvet utökar bolaget beståndet till att innefatta även förskola och skola.

- De kommande åren kommer både antalet barn och äldre att öka i samhället och därmed behovet av samhällsfastigheter. Rikshem fortsätter att utveckla sitt erbjudande inom social infrastruktur och det här förvärvet går i linje med vår plan att öka antalet samhällsfastigheter i portföljen, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen på Rikshem. 
 

Fastigheten är belägen i bostadsområdet Skälby i Västerås kommun, cirka fem kilometer från centrala Västerås. Tomtarealen för fastigheten uppgår till totalt cirka 10 000 kvm och innefattar bland annat yta för skolgård. Lokalerna med en uthyrningsbar area om ca 4 500 kvm utgörs av klassrum, förskoleavdelningar och utrymmen för hemkunskap, musikstudio, slöjd, skolkök och matsal.

Rikshem tillträder fastigheten idag, fredagen den 1 november 2019. Säljare är CKF Fastighets AB.

Dokument

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Edlund, Regionchef, Rikshem: 072-518 64 86, fredrik.edlund@rikshem.se
Natasha Bromberg, Kommunikatör, Rikshem: 076-100 91 35, natasha.bromberg@rikshem.se